Musuroi de furnica

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 35 min

Ingrediente

  • 20 grame      ciocolata
  • 2      oua
  • 430 ml      lapte
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Praful de blat, margarina 50 g, 2 oua si 30 ml lapte se pun intr un bol si se amesteca usor cu mixerul pana ce se formeaza o compozitie omogena. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de cop rotunda, tapetata cu folie aluminiu si se introduce in cuptor timp de 30 minute. Inainte de a se pune in cuptor, acesta trebuie sa fie incins timp de 5 minute.

2. Dupa ce s-a scos din cuptor, se lasa un pic la racit timp de 10 minute. Apoi se ia o lingura si se scoate miezul lasand un cm adancime. Se pun 2 banane taiate si un kiwi si se orneaza mijlocul blatului. Intre timp se face crema ,care se prepara astfel: praf crema plus 400 ml lapte se amesteca cu mixerul timp de 5 minute, apoi se pune ciocolata si fulgii de ciocolata. Se adauga peste banane si kiwi.

3. Dupa ce s-a turnat crema se pun deasupra firimiturile blatului care au fost scoase inainte cu lingura si astfel rezulta un musuroi de furnica. Se da la rece 2 ore si se serveste la invitati. Pofta buna!


Retete similare