Napolitana cu nuca si crema de ness

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 2 cana      nuca
  • 1 linguri      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 cana      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 1 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru Blat: 10 albusuri ou se bat spuma cu o cana zahar, la care se adauga un praf copt stins, o cana faina si cele 2 cani de nuca taiata marunt. Se amesteca bine si de dau la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Cand blatul este copt prinde o culoare maronie deasupra ( de preferat incercatil cu o scobitoare s-au un pai ), daca nu ramane nimic pe scobitoare s-au pai inseamna ca este copt. Intre timp cat blatul este la cuptor, preparati crema.

2. Crema: 10 galbenusuri ou se amesteca cu o cana de zahar, un pachet margarina Unirea si 4 lingurite de ness. Se dau la foc mic amestecand continu pana se omogenizeaza crema. Dupa care se lasa la racit. Dupa ce crema si blatul s-au racit se formeaza prajitura.

3. Formarea prajiturii: Se iau 2 foi napolitana. Una din foi se aseaza pe o suprafata plana (o tava) si se unge cu jumatate din crema. Deasupra se pune blatul dupa care se intinde si cealalta jumatate de crema iar deasupra a doua foaie de napolitana. Se acopera cu o coala de hartie si se lasa la presat cu o greutate medie pentru a intra crema si inmuia foile de napolitana si blatul. Pofta Buna!


Retete similare