Napolitana

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 15 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 600 grame      zahar pudra
  • 300 grame      nuca
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 5 buc      oua
  • 5 linguri      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Intr-un vas smaltuit se caramelizeaza 300 gr zahar tos, peste care se toarna 5 linguri lapte. Se omogenizeaza,se mai adauga 300 gr zahar pudra si se amesteca pana devine o pasta. Se ia putin de pe foc, se adauga 250 gr margarina Unirea taiata bucatele si apoi(dupa topirea margarinei). 5 galbenusuri pe rand, amestecand pana la omogenizare.

2. Se mai da la foc,se adauga 300 gr nuci pisate in piulita.Se lasa pe foc 2-3 minute.

3. Compozitia fierbinte se pune pe foi iar peste ultima(care nu se mai unge se pune un tocator)


Retete similare