Napolitane cu crema caramel

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • 8 grame      cacao
  • 500 grame      zahar tos
  • 6      oua
  • 250 ml      lapte
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Ouale se bat spuma cu 250 g zahar iar restul de 250 g de zahar se topeste pana devine auriu, se stinge cu laptele amestecat cu cacaua si margarina. Apoi se adauga ouale batute spuma si se continua amestecarea.

2. Compozitia se fierbe cateva minute pana ce se topeste zaharul si se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga nucile si alunele macinate si se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se toarna in mod egal crema intre cele 5 foi de napolitana.

3. Prajitura obtinuta se pune pe o planseta, se acopera cu un prosop curat si se aseaza o greutate peste ea si se lasa la rece pana a doua zi dupa care se taie in patratele.


Retete similare