Negreasa glazurata

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 15 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 70 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 300 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina se taie in dreptunghiuri si se lasa la temperatura camerei. Zaharul, margarina, laptele si 20 grame cacao se topesc la foc mic pana dau in clocot. Din aceasta compozitie se scot 15 linguri care se pun deoparte.

2. In restul compozitiei dupa ce se raceste se adauga cele 4 galbenusuri amestecand intruna, apoi albusurile batute spuma alternativ cu faina si praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie. La sfarsit se adauga nucile date prin masina.

3. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit pana se dezlipeste de pe margini Glazura: cele 15 linguri oprite din compozitie se pun pe foc cu cele 50 grame cacao ramase pana dau in clocot. Dupa coacere se scoate tava din cuptor se proportioneaza si imediat se toarna glazura fierbinte pe deasupra si se da la rece.


Retete similare