Negresa cu glazura

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      nuca
  • 70 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Zaharul, apa, margarina, cacao 50 gr se pun pe foc mic pana dau in clocot. Din aceasta compozitiese scot 15 - 20 linguri pt glazura .

2. Restul se lasa la racit apoi se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand mereu, apoi se adauga nucile, praful de copt stins, faina si la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare.

3. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina . Se coace la foc potrivit pana se desface de pe margini (aprox 40 min). Cele 15-20 de linguri oprite se amesteca cu 20 g cacao si se dau in clocot . Se cloate tava si se intinde glazura pe intreaga suprafata .


Retete similare