Negresa de post

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1.5 cana      nuca
  • 0.5 cana      ulei
  • 3 linguri      cacao
  • 12 linguri      zahar tos
  • 3.5 cana      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 3 cani jumatate de faina alba, 2,5 cani apa rece, jumatate cana de ulei, 12 linguri zahar, 2-3 linguri cacao, 1 cana jumatate de nuca prajita si pisata, 3- 4 linguri gem de prune sau caise. Glazura: 200 g maragarina, esenta de vanilie sau rom, 1 cana apa calda.

2. Intr-un castron se amesteca apa, zaharul si uleiul cu un tel pana se dizolva zaharul, apoi adauga nuca piasta, faina cernuta, cacaoa si la sfarsit gemul.

3. Cuptorul sa fie incins, tava subtire si tapetata cu hartie de pergament, torni compozitia si lasi cam 25-30 minute, iar cand este gata se taie calda si se toarna glazura peste prajitura, apoi se pun fulgi de cocos de preferinta.


Retete similare