Negresa de post

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 1 esenta rom lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 2 cana      nuca
  • 6 linguri      cacao
  • 2 pachet      praf de copt
  • 240 grame      zahar tos
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pun pe foc tare: 2 cani apa, 1 cana zahar, 250g margarina ( se opreste un cub mic) si 4 linguri cacao, compozitia se fierbe si apoi se lasa la racit. Cand este inca calduta se pun 2 cani nuca macinata, 5-6 linguri dulceata, 1 esenta de rom, 2 praf de copt, stafide.

2. Se amesteca compozitia rezultata cu faina pana se face un terci mai gros. Se coace in tava unsa cu ulei si tapata cu faina, se lasa la racit.

3. Se prepara un sos din cubul de margarina, 5 linguri apa, 2 linguri zahar si 2 linguri cacao. Cand sosul s-a racit se pune toata prajitura la rece si se orneaza cu nuca de cocos.


Retete similare