Negresa festiva

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 4 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pregatim toate ingredientele necesare. Punem intr-o cratita zaharul, margarina, laptele si doua linguri de cacao si lasam la foc mic, pana incepe sa fiarba. Luam apoi din aceasta compozitie aproximativ 100 ml si punem intr-o cana. Adaugam cele doua linguri de cacao ramase si amestecam.

2. Cand s-a racit compozitia, adaugam cele 4 galbenusuri, pe rand, albusurile batute spuma, faina si praful de copt stins cu sucul de lamaie.

3. Pornim cuptorul si il setam la 220 grade. Ungem tava din loc in loc cu margarina Unirea si punem foaia de copt, apoi turnam compozitia. Punem totul la cuptor aproximativ 30 minute, o lasam sa se raceasca, apoi o glazuram cu compozitia oprita si ornam dupa bunul plac.


Retete similare