Negresa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 2 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 1 ceasca      nuca
  • 3 linguri      cacao
  • 2 cana      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 2 cana      lapte
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Zaharul amestecat cu cacaoa si laptele se pun la foc pana se topeste zaharul. Se adauga margarina si esenta de rom si se lasa sa fiarba la foc mic pana se topeste margarina.

2. Se pune o parte din compozitie intr-o cana pentru glazura. Dupa ce s-a racit, in restul compozitiei se adauga ouale si faina treptat, amestecandu-se foarte bine, apoi bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie.

3. Aluatul obtinut se toarna in tava, in care ati asezat in prealabil hartie de copt si se da la cuptor pentru cca. 30 min. Cand s-a copt, dupa ce s-a racit, se toarna cate putin glazura si se presara nuca tocata.


Retete similare