Negresa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 100 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 16 grame      zahar vanilat
  • 450 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 200 grame      faina

Mod de preparare

1. Zaharul, margarina Unirea, laptele si cacaua se topesc la foc mic pana dau in clocot. Din aceasta compozitie se opresc 15-20 de linguri care se pun deoparte.

2. Restul se raceste, se adauga cele 4 galbenusuri pe rand mestecand continuu. Se bat albusurile spuma si se adauga alternativ faina si praful de copt si apoi nucile date prin masina. Compozitia se toarna in tava si se coace la foc potrivit pana se dezlipeste de pe margine.

3. Cele 15-20 linguri pastrate se toarna peste aluatul din tava imediat ce aceasta a fost scoasa din cuptor.


Retete similare