Negresa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pune pe foc margarina pana se topeste complet, dupa ce s-a topit adaugam zaharul, amestecam si adaugam laptele. Dupa ce s-a topit si zaharul, adaugam cacao (1 pachetel), lasam sa dea cateva clocote, dupa care o luam de pe foc. Din aceasta compozitie oprim separat 15 linguri. Separam ouale. Lasam compozitiile la racit, dupa care in compozitia cea mai multa se adauga galbenusurile.

2. Amestecam praful de copt cu faina, punem peste compozitia cu galbenusurile si amestecam sa nu se faca cocoloase. Albusurile le batem spuma cu un pic de sare, dupa ce le-am batut, adaugam compozitia in albus si amestecam foarte bine ca sa se omogenizeze. Tapetam o tava cu hartie de copt, preincalzim cuptorul si apoi punem compozitia in tava si bagam la cuptor, lasam aproximativ 30 minute, in primele zece minute nu se deschide usa cuptorului.

3. Scoatem tava si punem compozitia ramasa (cele 15 linguri oprite) peste prajitura, putem adauga nuca de cocos sau nuca macinata. O mai lasam 5 minute la cuptor, o scoatem si se poate servi.


Retete similare