Negresa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 5 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1.5 cana      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pun pe foc margarina Unirea, 1 cana zahar, lapte si cacao. Se amesteca continuu pana se face ca o smantana, se lasa la racit si se iau din compozitie 15 linguri care se pun deoparte.

2. In restul se adauga galbensurile, esentele plus stafide si/sau nucile, faina, praful de copt. Albusurile se bat spuma cu 1/2 cana de zahar si se amesteca totul.

3. Se baga la cuptor aproximativ 30 minute la foc potrivit, apoi se scoate si se pun deasupra cele 15 linguri crema ramase. Se orneaza cu frisca si/sau bomboane colorate.


Retete similare