Negresa

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 cana      nuca
  • 250 grame      unt
  • 5 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 3 cana      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 3 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Punem intr-un vas zaharul, cacaoa, untul si margarina, le omogenizam si le punem pe foc. Obtinem un sirop mai gros din care oprim o cana, pentru glazurarea prajiturii la final.

2. Restul compozitiei o lasam la racit. Cand devine calduta adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt stins in cateva picaturi de otet sau lamaie, coaja de portocala, zaharul vanilat, albusurile batute spuma si nucile pisate.

3. Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina si punem compozitia la cuptor, la foc mic. O probam dupa o jumatate de ora cu o scobtoare pentru a vedea daca e gata! Cat e calda turnam glazura peste prajitura si oranam cu nuca de cocos. Pofta buna!


Retete similare