Negresa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 5 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 100 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pun intr-o cratita lingurile de cacao, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja rasa de lamaie, pachetul de margarina, zaharul tos si laptele pana dau in clocot. Se da jos de pe foc si se opresc 10 linguri intr-un vas separat, peste care se pun cubuletele de ciocolata. Se lasa la racit dupa care adaugam galbenusurile, praful de copt si amoniacul stinse in putina apa si faina. Albusurile se bat si se adauga dupa faina.

2. Se amesteca, apoi compozitia se torna intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt. Se lasa la cuptor la foc potrivit 25 minute. Se incearca cu scobitoarea.

3. Dupa ce se scoate din cuptor se taie in forma dorita, se pune glazura incalzita si se intinde peste prajitura taiata.


Retete similare