Negresa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • rom ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 4 linguri      cacao
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 450 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 1 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cate un galbenus, dupa ce se termina galbenusurile se adauga faina putin cate putin. Intre timp se pune si bicarbonat stins in zeama de lamaie si se termina cu faina, se unge tava si se baga la cuptor 25 de minute.

2. Se face crema: se pun 10 linguri de apa sau lapte, 4 linguri de cacao si pachetul de maragarina, la foc mic pana cand se fierb (se face ca o smantana).

3. Se i-a dupa foc. Se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit, se taie blatul si se toarna crema peste blat. Se lasa rece.


Retete similare