Negresa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 6 linguri      cacao
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 400 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 1/2 cana      lapte
  • 13 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina cu zaharul, laptele si cacao se intr-un vas pe foc mic sa dea cateva clocote. Dinaceasta compozitie se opresc 15 linguri pentru glazura. Restul se amesteca dupa racire cu 13 linguri de faina, (12 linguri rase, iar a 13-a cu varf). 4 galbenusuri, praf de copt stins cu otet, zeama de lamaie sau apa minerala carbogazoasa. Se incorporeaza usor si cele 4 albusuri batute spuma.

2. Se adauga in compozitie nuca prajita si sfaramata, stafide (inmuiate in prealabil in rom). Se pune in forma speciala unsa cu ulei sau margarina.Coacere la foc mediu in cuptor preincalzit timp de 30-40 min.

3. Se scoate din cuptor si imediat se toarna peste prajitura fierbinte cele 15 linguri pastrate din compozitie.


Retete similare