Negresa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 250 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-o cratita pe foc mic se pune laptele, zaharul, margarina si cacaoa. Se tine pe foc pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se scot din cratita 15 linguri pentru glazura.

2. Cand s-a racit restul compozitiei ramase in cratita, se pun galbenusurile unul cate unul apoi albusurile batute spuma, faina si praful de copt. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina (hartie pergament) si apoi se pune compozitia, iar pe aluat se adauga si nucile taiate.

3. Se lasa la cuptor 25-30 minute. Dupa ce se scoate tava din cuptor se adauga glazura peste tot (se intinde cu o lingura) si se taie rece.


Retete similare