Negresa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 100 grame      ciocolata
  • 4 linguri      cacao
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 1/2 cana      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 200g margarina, cu 1/2 kg zahar, 1/2 cana lapte si 4 linguri cacao se pun la fiert 2-3 clocote. Din aceasta compozitie se pun deoparte pentru glazura 15-16 linguri,

2. Restul compozitiei se foloseste la blat adaugand cele 4 galbenusuri frecate, albusurile batute spuma tare, praf de copt 1/2 stins cu zeama de lamaie sau esenta de rom, ciocolata taiata cubulete si se incorporeaza faina (14-15 linguri).

3. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata si unsa in prealabil cu margarina; se coace circa 20-30 minute la foc mediu.


Retete similare