Negresa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • 80 grame      cacao
  • 500 grame      zahar tos
  • 4      oua
  • 200 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Zaharul, margarina, laptele si doua linguri de cacao se pun la fiert, si se dau in 2-3 clocote. Din aceasta compozitie se scot 15 linguri. Restul compozitiei se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga cele 4 galbenusuri pe rand. Albusurile se bat cu sarea spuma, apoi se adauga in compozitie alternativ cu faina.

2. Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de la o lamaie, nuca macinata, zaharul vanilat si esenta de rom. Se baga prajitura la cuptor in jur de 45 minute. La inceput focul se da mai tare aproximativ 15 minute, apoi se coace la foc domol. Cele 15 linguri oprite le pui la foc sa fiarba in cateva clocote cu 50 grame cacao si cu o bucata margarina, cat o nuca, pentru a face glazura. Apoi se face un sirop din 200 ml apa, 7-8 linguri zahar, zeama de la o lamaie si se lasa sa fiarba in cateva clocote.

3. Cand prajitura este gata, se insiropeaza cu acest sirop si se pune glazura deasupra. Dupa preferinta se orneaza cu nuca de cocos, pentru un aspect placut. Se taie in forma dorita cand prajitura s-a racit.


Retete similare