Negresa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 5 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: Se pune la fiert margarina, zahar, lapte, cacao, coaja de lamaie. Apoi se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar si 6 linguri apa. Se adauga 6 galbenusuri, 6 linguri faina, cacao si praf de copt. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina, se coace la foc potrivit, se incearca cu scobitoarea daca s-a copt dupa 30 min.

2. Crema: Se dizolva la foc 100g zahar, 1 cana lapte, cacao, nessul si se fierbe pana se face ca o smantana, se adauga 2 oua batute si se pune la rece, dupa care se pune 250g margarina unirea pentru crema.

3. Glazura: Se bat albusurile spuma cu 2 pahare zahar tos pana se intareste ca la bezea. Asamblare: Crema se pune pe blat, iar apoi deasupra glazura alba. Se lasa la rece prajitura dupa care se portioneaza.


Retete similare