Negresa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 100 grame      nuca
  • 90 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 100 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Zaharul cu margarina Unirea si 2 linguri de cacao se topesc la foc mic, pana dau in clocot. Din aceasta compozitie se scot 15 linguri care se pun deoparte. Restul se raceste, apoi se adauga cele 4 galbenusuri pe rand, amestecand intr-una.

2. Se bat albusurile spuma si se adauga alternativ cu faina si praful de copt dizolvat cu zeama de lamaie, apoi nucile date prin masina. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina, se da la copt. Cele 15 linguri pastrate se pun la foc cu 50 g cacao pana da in clocot.

3. Se scoate tava, peste se adauga aceasta compozitie si se da la rece.


Retete similare