Nuci

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 300 grame      zahar pudra
  • 4 linguri      amidon
  • 150 grame      nuca
  • 8 linguri      cacao
  • 300 grame      zahar tos
  • 500 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 400 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Preparare aluat: margarina se freaca spuma cu zaharul. Se incorporeaza apoi nucile, cacaoa cernuta cu faina. Se framanta un aluat mai moale, care se da la rece pana a 2-a zi. Cu acest aluat se tapeteaza formele de nuci, care se coc, la foc potrivit, cam 20 min (cand incep sa se intareasca). Se rastoarna pe masa de aluat, cu fata in jos, si se scot din forme cand s-au racit.

2. Preparare crema: zaharul se amesteca cu amidonul si faina cernute, dupa care se adauga laptele, astfel incat sa nu se faca cocoloase. Totul se pune la fiert, pe baie de abur, si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga cate putin, in margarina frecata spuma

3. Cu aceasta crema se umplu cojile de nuci, dupa care se lipesc doua cate doua. De asemenea, cojile de nuca se mai pot umple cu frisca, amestecata cu nuca, sau cu o crema de ciocolata.


Retete similare