Nuci umplute cu crema caramel

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 4 cana      zahar pudra
  • 100 grame      nuca
  • 400 grame      unt
  • 1 pachet      praf de copt
  • 7 linguri      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 1000 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Amesteci margarina cu untura si zaharul 7 linguri,adaugi faina, apa si praful de copt si framanti un aluat potrivit. Formezi apoi bulgarasi mai mici decat o nuca pe care il asezi in forma de nuci si le coci p ochiul de aragaz. Poti sa le coci si in forme care merg la cuptor. Pregatesti astfel jumatatile de ''coji'' de nuci.

2. Crema: Freci untul spuma cu 2 cani zahar si ouale. Topesti zaharul ramas intr-un ibric si dupa ce s-a topit, dai vasul deoparte, torni compozitia de unt si amesteci repede si energic. Pui crema din nou pe foc si o fierbi amestecand continuu pana se ingroasa. Adaugi si nucile macinate, amesteci si lasi crema sa se raceasca.

3. Umpli jumatatile de "coji" de nuci cu crema caramel, le lipesti doua cate doua si le pudrezi cu zahar.


Retete similare