Nuga cu ciocolata

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat: 8 oua, 250g zahar, 200g faina, 1 pahar de ulei, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lamaie, 1 praf de copt, 1 lingura cacao. Pentru crema: 1 pahar de lapte, 1 pahar de zahar, 300g nuci macinate, 1 lingura faina, 1 esenta de rom, 1 lingura cacao, 1/2 margarina Unirea. Pentru glazura: 150g zahar pudra, 2 linguri de ulei, 2 linguri cacao, 3 linguri apa clocotita.

2. Blatul: Albusurile se bat spuma, adaugi zaharul si uleiul amestecand usor. Se adauga coaja rasa de la lamaie si zeama ei, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se amesteca bine toate, se imparte in trei compozitia. Doua parti se coc pe rand in tava aproximativ 15 minute, iar in cea de-a treia se adauga 1 lingura cacao, se coace aceasta in aceeasi tava la foc potrivit. In timp ce se racesc foile se pregateste crema.

3. Se amesteca zaharul cu laptele, se adauga nuca macinata si faina. Cratita se pune pe foc pentru a da in 2-3 colcote, se ia de pe foc, se adauga o lingura de cacao, iar atunci cand este aproape rece se amesteca cu margarina frecata in prealabil spuma si esenta de rom. Se da la rece dupa care se umple foile. Prima foaie alba, crema, la mijloc foaia maro, crema si apoi foaie. Deasupra se adauga glazura de ciocolata preparata la rece.


Retete similare