Nuga cu crema de ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat 1: 300 g margarina Unirea, 100 g zahar, 4 linguri cacao, 4 linguri cafea macinata, 4 linguri ness, 6 linguri cafea preparata, o esenta vanilie, 6 oua, un pachet praf de copt, 6 linguri faina Blat 2 : 6 albusuri, 6 linguri zahar, 200 g nuci pralinate, zeama si coaja de la o lamaie, 2 linguri faina. Crema 1: un pachet margarina Unirea pentru creme, 200 g zahar pudra, 6 galbenusuri. Crema 2: 5 linguri apa, 4 linguri cacao, 200 g zahar, 200 g ciocolata amara, visine din visinata, esenta rom.

2. Preparare blat 1: Se aseaza pe foc un vas in care se pune margarina, zaharul ,cacaua, cafeaua si nessul. Se lasa sa dea cateva clocote apoi se da la rece. Se bat albusurile spuma, galbenusurile se bat si ele cu un praf de sare. In crema racita bine se adauga galbenusurile batute foarte bine, amestecand foarte usor de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se introduce in cuptorul incalzit si se coace cca 20 min. Se opreste focul dar se mai lasa in cuptor cca 30 min pentru a nu se lasa. Preparare blat 2 : Albusurile se bat foarte tare cu zaharul si lamaia ( ca pentru bezea), se adauga nuca si faina si se da la cuptor 10 min, apoi se mai coace asa 40-50 min.

3. Crema 1: Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul (cate o lingura). Se adauga un galbenus. Crema 2: Toate ingredientele se pun la foc pana se topeste zaharul. Se da la rece apoi se adauga in crema 1. Blatul 1 se stropeste cu rom, se adauga crema apoi se pune blatul 2. De preferinta a se servi dupa o noapte de stat la frigider.


Retete similare