Nuga

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 cana      nuca
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 2 cana      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 1 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: albusurile se bat spuma. Se adauga o cana de zahar, se pune o cana de rahat, nucile si cana de faina. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se intinde bine cu o lingura.

2. Crema: galbenusurile se freaca cu o cana de zahar, 1/2 cana lapte, 2 linguri faina, 250 g margarina Unirea si se pun pe foc amestecand mereu sa nu se prinda de fundul cratitei.

3. Cand se ingroasa se pun 2-3 plicuri zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca si se pune o foaie de napolitana jos, jumatate din crema, apoi blatul, cealalta jumatate din crema si deasupra iar foaia de napolitana. Se taie dupa 3-4 ore.


Retete similare