Nuga

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 150 grame      rahat
  • 100 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 100 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu 200g zahar. Amestecam faina cu praful de copt si apoi o cernem peste albusuri.Incorporam nuca si rahatul si apoi dam blatul la cuptor, la foc potrivit.

2. Crema: Cele 7 galbenusuri se pun la bain-marie cu 200g zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se amesteca incontinuu si apoi se incorporeaza margarina.

3. Asamblarea: Pe o foaie de napolitana se puna jumatate din crema, apoi se pune blatul,restul de crema si cea de a doua foaie de napolitana.


Retete similare