Nuga

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 250 grame      nuca
  • 50 grame      zahar vanilat
  • 450 grame      zahar tos
  • 7      oua
  • 350 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand poti tine castronul cu fundul in sus si nu curge nimic, se adauga zaharul(250 gr), se amesteca continu. apoi se adaugă nucile maruntite (nu măcinate) se adauga peste compozitie, apoi stafidele, 2 pliculete de zahar vanilinat si 250 gr de faina, în ploaie, amestecându-se cu o lingura de lemn de sus in jos. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unsa cu putina margarina, se pune compozitia si se da la cuptor pana se rumenește. Acesta este blatul!

2. Crema: Cele 7 galbenușuri se bat bine, se amestecă cu 2 linguri de apa, 2 linguri de făină, 200gr zahăr, un pachet de margarina Unirea si esente si coaja rasa de lamaie. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele se pun intr-un vas cu fundul gros si se pun pe foc. se mestecă continuu până devine o crema destul consistenta.

3. Intre timp blatul care a fost scos de la cuptor se lasa la răcit. Se folosesc doua foi de napolitana. Se pune crema si se intinde pe una dintre foi, se asează blatul, se pune iarasi crema iar deasupra se pune cealalta foaie de napolitana. Se dă la rece si se taie a doua zi! E foarte gustoasa și tine destul de mult. Poftă bună!


Retete similare