Ochelari cu gem si nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 200 grame      gem
  • 150 grame      nuca
  • 5g pachet      praf de copt
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 120 grame      zahar tos
  • 4      oua
  • 20 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 120 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina, laptele caldut si se lasa sa creasca 15 minute la loc cald. Se cerne faina intr-un vas, se adauga praful de copt, restul de zahar, galbenusurile, margarina topita si maiaua. Se framanta un aluat potrivit de tare.

2. Pentru umplutura, se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga nuca macinata si se amesteca usor. Se intinde aluatul intr-un dreptunghi cat marimea unei tavi si se unge cu gem. Laturile mari se ruleaza spre centrul dreptunghiului, lasand mijlocul gol.

3. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe mijloc se pune umplutura de nuca. Se coace in cuptorul preincalzit 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.


Retete similare