Ochisele

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 50 grame      zahar pudra
  • 4 buc      oua
  • 380 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face o coca bine framantata din 250g margarina, 50 g zahar pudra, 4 galbenusuri(2 crude si 2 fierte si date prin sita, 380g faina, arome

2. Se intinde o foaie ca la coltunasi, chiar mai subtire, si se taie cu forma dorita (rotunde ,stelute). La jumatate din acestea se scoate din mijloc un capacel. Acestea din urma inainte de a se pune in tava la copt se trec prin albusul batut doar putin si apoi prin nuca macinata si amestecata cu zahar tos

3. Se dau la cuptor pentru aproximativ 15 min. Nu se rumenesc decat foarte usor pe margini. Se lipesc cate doua cu gem acrisor. Una sparta si cealalta intreaga. Pofta mare!


Retete similare