Paltinis

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 pachet      praf de copt
  • 16 grame      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 5      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 2 pliculete zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 50 g mac Crema: 2 budinci vanilie, 4-5 linguri faina, 4-5 linguri zahar, 1 litru lapte, 1 pachet margarina Unirea (250 g) Extra: 1/2 kg biscuiti, 200 g Finetti, 50 g ciocolata alba, o cana cafea, o cana compot

2. Blatul: Se bat albusurile spuma dupa care se adauga pe rand, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, faina, praful de copt si macul. Crema: Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se insa si 4-5 linguri faina. Dupa ce s-a racit putin se adauga treptat margarina Unirea (de preferat pentru creme).

3. Blatul (rece) se insiropeaza cu zeama de la compot. Se pune jumatate din crema de budinca peste care se aseaza un strat de biscuiti inmuiati in cafea. Peste biscuiti se pune cealalta jumatate de crema, peste care se pune inca un strat de biscuiti inmuiati in cafea. Deasupra se orneaza cu Finetti peste care se rade ciocolata alba. Se lasa la frigider cateva ore.


Retete similare