Pandispan de sarbatoare

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 60 grame      cacao
  • 150 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original
  • 6 buc      oua
  • 1 pachet      praf de copt
  • 50 ml      ulei
  • 150 grame      zahar tos
  • 60 grame      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Incingeti cuptorul la 180 de gade, apoi faceti compozitia. Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile le bateti spuma ca pentru bezea, adaugati 100g zahar tos in ploaie si continuati baterea pana se topeste zaharul si se intareste bezeaua Spumati margarina Unirea Original cu zaharul si adaugati treptat galbenusurile, amestecand continuu. Spuma de bezea (albusurile) o adaugati usor peste compozitia de galbenusuri, apoi adaugati faina amestecata cu praf de copt si cacao, apoi esenta de rom si stafidele.

2. Totul amestecati foarte usor (ca sa nu se lase compozitia), pana la omogenizare. Unge ti tava (forma speciala) cu ulei, tapetati cu faina si rasturnati compozitia usor.

3. Introduceti tava ( in cuptorul preincalzit), la foc potrivit pentru 30-40 de minute. Incercati blatul cu o scobitoare pentru a vedea daca in interior este copt. Cand pandispanul a prins o culoare aurie la suprafata, scoateti tava si o lasati la racit. Pudrati cu zahar vanilat din belsug. Se serveste cu cei dragi cu multa pofta ! Pofta mare s-aveti!!


Retete similare