Pandispan de sarbatoare

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 50 ml      ulei
  • 60 grame      cacao
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 60 grame      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 6      oua
  • 150 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180-200 de grade, apoi ne-apucam de compozitie. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma ca pentru bezea, se adauga 100gr zahar tos in ploaie si se continua baterea pana se topeste zaharul si se intareste bezeaua.. Galbenusurile se bat separat cu 50gr zahar tos si un praf sare pana se topeste zaharul. Margarina Unire Original se topeste, se lasa la racorit putin , apoi se incorporeaza in galbenusuri, amestecand in continuu. Spuma de bezea (albusurile) se adauga usor peste compozitia de galbenusuri, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt si cacao, apoi esenta de rom si stafidele. Totul se amesteca foarte usor (ca sa nu se lase compozitia), pana la omogenizare. Se unge tava (forma speciala) cu ulei, se tapeteaza cu faina si se rastoarna compozitia usor.

2. Se introduce tava ( in cuptorul preincalzit), la foc potrivit pentru 30-40 de minute. Se incearca blatul cu o scobitoare pentru a vedea daca in interior este copt. Cand pandispanul a prins o culoare aurie la suprafata, tava se scoate si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se scoate cu atentie din tava.

3. Se pudreaza cu zahar vanilat din belsug. Se serveste cu cei dragi cu multa pofta ! Pofta mare s-aveti!!


Retete similare