Pandispan tras prin ciocolata

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 6 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 50 grame      nuca
  • 6 linguri      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 2 cana      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 25 linguri      lapte
  • 1 cana      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat: Se separa albusul de galbenusuri de la 6 oua. Se pune un praf sare peste albusuri si se bat cu telul pana se intaresc, se adauga zaharul si se pana devin o bezea tare. Se adauga 2 ml esenta de rom si 2 ml esenta de vanilie si galbenusurile. Dupa ce s-au incorporat se adauga si faina. Compozitia se toarnaintr-o tava de 30 cm / 40 cm.unsa in prealabil cu margarina unirea si pudrata cu faina. Se da la cuptor 15-20 minute in functie de cuptor,pina devine auriu blatul. Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se taie patrate s-au alte forme dorite.

2. Siropul de ciocolata: Se pun intr-o cratita pe foc 500 grame margarina unirea original,6 linguri cacao 1 cana de zahar 25 linguri de lapte 2 ml esenta de romsi se fierb 10 -15 minute pana devin un sirop gros dupa care se lasa sa se raceasca.

3. Bucatile de pandispan se scufunda cate una 8-10 secunde in sirop,se scot cu o paleta,se scurg putin apoi se dau prin nuca de cocos sau nuca macinata (in aluat se pot pune bucati de nuca sau stafide ) .Pofta buna!


Retete similare