Panettone

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 100 grame      zahar tos
  • 250 ml      lapte
  • 780 grame      faina
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Eu am preparat aluatul la masina de paine, dar pentru cei care nu detin asa ceva,se amesteca zaharul cu cu laptele cald si se adauga cele 2 galbenusuri. Apoi se pune margarina bucatele,smantana, faina, drojdia si sarea. Se framanta si se lasa la crescut. Dupa ce si-a dublat volumul se incorporeaza in coca stafidele sau ce prefera fiecaresi se pune in forma unsa cu margarina si tapetata cu faina si se mai lasa 10-15 minute.

2. Dupa ce a mai crescut putin se unge cu galbenus de ou si se presara zahar tos.Se coace in cuptor pe gratarul de jos la 180 grade timp de 45 minute.

3. Se pudreaza cu zahar dupa ce s-a racit. Pofta buna!


Retete similare