Parfait

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 610 grame      zahar pudra
  • 200 grame      nuca
  • 3 linguri      ulei
  • 2 linguri      cacao
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 6 buc      oua
  • 3 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 6 oua, 200 g zahar pudra, 100 g nuca macinata, 3 linguri de faina, 1/2 plic de praf de copt. Blat - se freaca galbenusurile cu zahar si apoi se adauga praful de copt, nuca si faina. Separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza in galbenusuri. Se toarna in tava de cuptor dupa ce s-a pus hartie de copt, se coace la foc potrivit 20 minute.

2. Crema: 250 g margarina, 250 g zahar pudra, 100 ml cafea calduta, 100 g nuca taiata marunt Crema - se freaca margarina cu zaharul pudra pana se face ca o spuma si treptat se pune cafea calduta pana se incorporeaza si apoi se adauga nucile taiate marunt. Crema se intinde pe blat dupa ce s-a racit.

3. Glazura: 8 linguri de zahar pudra, 2 linguri cacao, 3 linguri ulei, 3 linguri apa clocotita Glazura - zaharul pudra se amesteca cu cacao si apoi se pune uleiul cu 3 linguri de apa clocotita. Glazura se intinde peste crema si se lasa la rece pana a doua zi cand se taie in cubulete si este servita ca atare.


Retete similare