Pariziene cu mere

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 4 linguri      ulei
  • 150 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca, adaugati 4 linguri de apa, 150g de zahar si lasati la foc mic sa scada apa si sa se inmoaie merele. Lasati-le sa se raceasca pana pregatiti aluatul. Dupa preferinta puteti adauga scortisoara. Se incalzeste 75 ml de lapte, se dizolva in el mierea. Adaugati 100g de faina si 1.5 lingurite de drojdie. Amestecati bine cu o lingura. Lasati maiaua 30 de min sa creasca bine si sa apara niste bule de aer in ea. Adaugati ouale, zaharul, amestecati sa se incorporeze bine. Apoi adaugam restul ingredientelor - margarina, uleiul, laptele ramas, sarea, vanilia. Amestecati bine cu telul. Aici am adaugat faina la urma si am framantat aluatul.

2. Aluatul va fi mai lipicios, il lasam 30 de min si pe urma cu mainile unse cu ulei il mai framantam putin, si il lasam inca 30 de min. Scoateti aluatul pe masa si il framantati putin cu faina. Impartiti aluatul in 16 bucati uniforme. Formati bile din aceste bucati si le lasati 10 min sa se odihneasca. Apoi fiecare bila o intindeti in forma de dreptungi si pe o margine puneti umplutura de mere. Apoi luati marginile apropiate de umplutura si o inchideti, presati usor cu degetele marginile ca sa se lipeasca bine. Partea ramasa o taiati in bucati subtiri si le puneti peste prima parte cu umplutura. Parizienele astfel formate le puneti intr-o tava unsa cu ulei, le ungeti deasupra cu un ou batut bine si lasati 15 min sa creasca putin.

3. Le coaceti la cuptor, temperatura de 180-200 grade, pana se rumenesc bine. Apoi le scoateti, lasati sa se racoreasca putin si le luati cu o paleta de pe tava. Se servesc calde sau reci. Pofta Buna!


Retete similare