Pasca cu branza

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 270 grame      zahar tos
  • 13 buc      oua
  • 120 grame      gris
  • 120 grame      faina
  • 190 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face un aluat din: 70 gr margarina, 120gr faina, 70gr zahar, 1galbenus crud, 1galbenus fiert dat prin sita si amoniul stins cu otet sau zeama de lamaie. Se aseaza aluatul in tava rotunda pentru tort in care a fost pus in prealabil ceolofan.

2. Peste foaia de aluat se toarna compozitia de branza preparata astfel: 750 gr branza de vaca data prin sita, 120gr margarina, 8galbenusuri crude, 3galbenusuri fierte date prin sita, 150 gr stafide, 300gr smantana, zahar 200gr sau dupa gust zahar vanilat, 3linguri gris, 8albusuri batute spuma,1/2 lingurita sare. Totul se amesteca bine, se aseaza peste foaiej si se da la cuptor la foc domol timp de 90 minute, sau pana este frumos rumenita si cand o incercam cu scobitoarea nu ramane compozitie pe aceasta.

3. Se scoate din cuptor se aseaza pe planseta cu tot cu ceolofan pana la racire pentru a nu se sfarma. Este delicioasa va doresc pofta buna.


Retete similare