Pasca cu smantana

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 150 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 350 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 10 buc      oua
  • 25 grame      gris
  • 280 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se prepara un aluat din:100 gr margarina, 180 gr faina, 100 gr zahar,1galbenus fiert dat prin sita, 1galbenus crud, 50gr smantana, amoniu 7 grame stins, se framanta si se lasa la frigider 4-5 ore.

2. 750 gr smantana 5galbenusuri batute cu 250gr zahar pudra, 100gr faina, 25gr gris, 3 albusuri batute spuma,100gr stafide.

3. In tava de tort se aseaza ceolofan, se pune foaia de aluat apoi compozitia se coace aproximativ 2 ore.


Retete similare