Pateuri cu mere

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 20 grame      gris
  • 400 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se cerne faina intr-un castron,se face o adncitura in mijloc in care se pune un praf de sare,trei sferturi din margarina topita si ouale.Se amesteca bine si se framanta si se adauga apa calduta pana se formeaza un aluat mediu tare Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai este lipicios si are o suprafata lucioasa si matasoasa.Se bate aluatul pe o suprafata cu faina,pana devine suplu.Se formeaza o bila din aluat,se unge cu margarina topita si se lasa la rece cel putin 30 minute

2. Dupa acest timp,se ruleaza aluatul pe o suprafata data cu faina pana ajunge la grosimea de 7-8 mm.Se baga mainile pe sub el cu grija si se intinde pana ajunge foarte subtire.Se taie marginile groase. Merele se dau pe razatoare si se pun la calit cu 10-12 linguri de zahar si doua linguri de margarina UNIREA.Cand merele incep sa fiarba,in zeama lasata se pun 2-3 lingurite cu gris care fac sa se lege umplutura si de ce nu sa fie mai multa.Se adauga scortisoara pisata sau altfel de esenta,dupa gustul fiecaruia

3. Cand aluatul este bun de prelucrat si merele s-au racit,se intinde pe masa aluatul,se taie in bucati mici pe care le intinzi in mana cat se poate si se pune umplutura modelandu-le sub forma de mini pateuri.Coacem la cuptorul incalzit in prealabil la foc tare ,15 min.Le pudram cu zahar,le asezam frumos pe platou. POFTA BUNA!


Retete similare