Patratele cu branza si crema de lamaie

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 150 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 700 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Cui ii place branza si lamaia, ii va placea si aceasta prajitura, pentru ca este o reteta super! Crema de branza: 250gr de branza de vaci proaspata, 200gr telemea rasa (de oi sau vaci), 4 linguri de zahar. Aluatul: 200 ml de apa, 200 ml de lapte batut, 3 linguri de unt sau margarina Unirea, 6 linguri de zahar, un ou, un pic de sare, un cubulet de drojdie(25 gr), faina cit sa iasa un aluat ca de piine Facem un aluat din ingredientele de mai sus, pe care il punem la crescut. Cand si-a dublat volumul, impartim in doua si facem cate o foaie, nu prea subtire pe care o taiem fasii in ambele directii.

2. Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin zahar si le punem intr-o forma de guguluf unsa cu margarina. Peste ele punem jumatate din crema de branza. Amestecam branza de vaci cu telemeaua rasa si zaharul. Facem si a doua foaie si tot asa taiem patratele. Pe acestea le alternam cu brinza ramasa (punem citeva patratele,un pic de brinza pina terminam). Lasam sa creasca si apoi ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins de dinainte, cam 40 de min.cand credem ca este gata facem testul cu scobitoarea, daca iese curata este gata. Este un deliciu consumata calda! Crema de lamaie face toti banii!Ii da o savoare deosebita!

3. Crema de lamaie: sucul de la doua lamai, 3 galbenusuri, o cana de zahar, coaja de la 2 lamai, 60 gr unt nesarat Intr-un vas cu fundul dublu punem sucul de lamiie, galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie, batem bine pina se face ca o spuma dupa care trecem vasul pe foc mic amestecind intruna (sa nu se prinda) pana cand, atunci cand punem lingura, fundul acesteia sa se glaseze. Apoi oprim focul si lasam sa se racoreasca si incepem sa incorporam untul cite putin pina il terminam. Dam crema la rece si dupa ce prajitura s-a racorit, cu coltul de la o punguta sau cu lingura glazuram pe deasupra.


Retete similare