Pere coapte

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Lamai      fructe
  • 4 linguri      zahar tos
  • 600 ml      lapte
  • 60 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade Celsius, perele se curata, se taie in 2 si se curata de samburi. Se pun cu mijlocul in jos in tava si se stropesc cu sucul de la o lamaie sa nu se topeasca.

2. Zaharul, scortisoara si margarina se incalzesc pe foc pana se topeste zaharul. Amestecul se pune peste pere. Perele se coc 20-25 de minute pana se inmoaie si devin aurii. Din cand in cand in timpul coacerii se stropesc cu sosul din tava.

3. Sosul de vanilie se prepara conform instructiunilor de pe plic sau se prepara o budinca de vanilie mai lichida si se pune peste pere dupa ce au fost scoase din cuptor.


Retete similare