Pere in sos de ciocolata

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Lamai      fructe
  • 50 grame      cacao
  • 200 grame      zahar tos
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-o cratita punem apa, sucul de portocala, zaharul si dam la fiert.Pana incepe lichidul sa fiarba, vom curata perele,lasandu-le coditele si ghimbirul pe care il vom taia cubulete.Cand apa si sucul de portocale a inceput sa fiarba, vom adauga betele de scortisoara, sucul si coaja de lamaie, ghimbirul si perele. Vom lasa totul sa fiarba la foc domol, cam 15 min.

2. Cand perele au fiert, le scoatem pe un servetel absorbant si le lasam sa se raceasca.Pana se racesc, vom pregati un sos de ciocolata. Eu am facut un sos din cacao si margarina, pentru ca aveam nevoie de un desert de post. Asadar: intr-un ibric am pus 100 ml suc in care au fiert perele, 2 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 50 gr. margarina unirea.

3. Punem la fiert pe foc mediu, pana cand avem un sos gros ce poate curge. Cand sosul este gata, pe o farfurie,punem perele, le imbracam cu sos si le presaram cu fulgi de migdale.


Retete similare