Piersecute

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 30 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 grame      zahar pudra
  • 100 grame      gem
  • 100 ml      ulei
  • 30 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 100 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 50 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se freaca ouale cu zaharul pudra pana devin spuma, se adauga treptat uleiul, amestecandu-se continuu. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu putin ulei si se fac bilute din aluat. Se dau la copt 15 min la foc mic, fara a deschide aragazul in primele 10 minute.

2. Se freaca bine margarina titnuta la temperatura camerei. Se scobeste fiecare jumatate de persica cu ajutorul unui cutit ascutit, sfaramiturile rezultate se macina si se incorporeaza in margarina frecata spuma cu cacao, rom, gemul de piersici si lapte pentru o crema tare dar care nu e sfaramicoasa.

3. Se umplu jumatatile de piersicuta cu aceasta crema, se lipesc doua cate doua si se dau prin esenta colorata(de fistic sau trandafir) si apoi prin zahar tos.


Retete similare