Piersicute

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 2 cana      zahar pudra
  • 200 ml      ulei
  • 1 linguri      cacao
  • 3 buc      oua
  • 450 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca zaharul cu ouale, pana se face spuma. Apoi pui uleiul putin cate putin, aroma, amoniacul stins cu putin otet, apoi faina, pana se face un aluat potrivit de tare. Se fac bilute cat o nuca, se pun pe tava unsa putin, la distanta de 2 cm (isi mai maresc volumul).

2. Se coc cam 15-20 de minute pana se maronesc putin pe margine. Se lasa sa se raceasca. Se scobesc cu varful unui cutit, apoi se umplu cu o crema.

3. Crema se face din scobitura bilutelor, 150 g margarina Unirea, o lingura cacaua, 1 pahar zahar pudra, esenta de rom si gem cat sa fie compozitia mai moale. Se umplu cate doua si se baga in colorat si zahar tos. Intr-un castron se pune colorantul alimentar in putina apa si in alutul zaharul tos.


Retete similare