Placinta cu branza

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 60 grame      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 50 grame      gris
  • 150 ml      lapte
  • 600 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Preparare aluat: 150g pachet margarina moale, 100g zahar, doua plicutele (20g) zahar vanilat, un praf de sare, circa 600g de faina, 150ml lapte caldut, 25g drojdie Incepeti prin a face maiaua pentru foile de placinta. Puneti drojdia intr-un vas cu o lingura cu zahar si turnati laptele caldut. Presarati putina faina peste lapte si lasati la dospit vreo 30 de minute. Intr-un alt vas mai mare cerneti faina. Puneti peste faina urmatoarele: zaharul, putina sare si margarina si incepeti sa amestecati bine. Dupa ce maiaua este gata, o turnati treptat peste restul compozitie si framantati bine. Aluatul trebuie sa fie unul usor de modelat si nelipicios, daca este nevoie mai adaugati faina sau putin lapte caldut. Vasul cu aluat il acoperiti cu un prosop si-l dati la un loc cald pentru a creste. Lasati sa se dospeasca inca vreo 60 de minute. Intre timp pregatiti umplutura cu branza.

2. Preparare umplutura :circa 1 kg branza dulce de vaci (de preferat sa fie scoapta), 4-5 oua, 3-4 linguri cu gris, 200g zahar, (zaharul se pune dupa gust), 5 linguri cu smantana, coaja de la o lamaie rasa sau portocala, 3-4 plicuri (40g) zahar vanilat, 125g stafide, 4 linguri cu rom, 1 ou batut cu putin zahar pentru uns placinta .Puneti stafidele la inmuiat cu romul. Daca branza nu este scoapta, puneti branza dulce la scurs. Dati branza pe razatoare, pe ochiurile mari, si frecati-o cu smantana si cu zahar. Adaugati grisul, ouale, zaharul vanilat si coaja de lamaie (sau portocala) si omogenizati. Peste umplutura de branza puneti stafidele, scurse de rom si amestecati bine.

3. Dupa ce aluatul a crescut va apuati de asamblat placinta. Impartiti aluatul in doua parti egale si intindeti doua foi mai goase, pe o planseta pudrata cu faina. Pe o tava puneti hartie de copt si asezati prima foaie. Intepati foaia cu o furculita, din loc in loc, si apoi turnati toata compozitia cu branza. Peste branza puneti cealalta foaie, intepati iar cu furculita si ungeti placinta cu ou. Cuptorul se incinge la 180 de gade. Dupa ce cuptorul s-a incins,puneti tava la cuptor la foc mic, in partea de sus al cuptorului. Lasati pana cand incepe a se rumeni frumos. O scoateti si o pudrati cu zahar pudra dar nu o taiati fierbinte. Se serveste atat calda cat si rece. Pofta buna!


Retete similare