Placinta cu branza si nuci

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 150 grame      nuca
  • 50 ml      ulei
  • 30 grame      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 5      oua
  • 750 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca o lingura de ulei cu o lingura de otet, un pahar de apa minerala cu faina pana se obtine un aluat omogen. Se intinde o foaie subtire si se unge cu margarina Unirea Original. Se ruleaza si se pune la frigider 1 ora. Bucatile de nuca se caramelizeaza usor cu cca 100g zahar.

2. Branza se amesteca cu ouale, zaharul vanilat si restul de zahar. Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 4 parti egale. Din fiecare se intinde o foaie cat mai subtire care se unge cu ulei. Intr-o laterala se pune 1/4 din compozitia de branza si deasupra se presara nuci caramelizate.

3. Se ruleaza foaia de placinta si se aseaza in tava prealabil unsa. Similar se procedeaza si cu celelalte foi. Se unge deasupra cu ulei si se baga la cuptor cca 45 min la foc mediu.


Retete similare