Placinta cu dovleac

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 70 min

Ingrediente

  • 30 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 1,5 pachet      praf de copt
  • 16 grame      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 150 grame      gris
  • 150 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Taiati cu un satar dovleacul in bucati mai mari, cat sa le puteti manevra usor, ciopliti coaja de pe fiecare bucata, tot cu satarul (asa e cel mai usor), apoi dati dovleacul pe razatoarea mare si puneti-l intr-un bol. Adaugati 150 g zahar, un plic de zahar vanilat, scortisoara, esenta de rom, stafidele, coaja si zeama de lamaie, nucile si cine doreste, cateva cubulete de mar sau gutuie. Omogenizati si lasati umplutura sa stea pana se topeste zaharul. Intre timp preparati compozitia de blat: amestecati intr-un bol faina, grisul, 150 g zahar, zaharul vanilat ramas si praful de copt. Puneti la topit margarina intr-o tava mai inaltuta sau intr-o cratita rotunda.

2. Dupa ce s-a topit putin, turnati deasupra jumatate din compozitia de blat, neteziti cu o spatula, puneti deasupra umplutura, presati-o bine cu spatula si turnati restul de compozitie de blat. Neteziti din nou cu spatula, apoi turnati deasupra compotul sau sucul de mere. Eu am folosit compot de corcoduse. Daca nu aveti compot sau suc de mere, merge si apa cu putin zahar si zeama de lamaie. Lichid sa fie. Pentru aspect, puteti presara deasupra putin dovleac ras. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu (160-170 grade Celsius) ~ 40 de minute.

3. Incercati daca s-a copt cu un pai. Daca mai trebuie, lasati sa mai stea in cuptor inca 5 minute. Mie imi place si calda si rece. Una calda, una rece. Presarati deasupra putin zahar tos sau pudra, daca doriti. Pofta buna!


Retete similare