Placinta cu mac

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 280 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 440 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 170 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Umplutura: Laptele, macul si zaharul se pun la fiert pentru 5 minute, se ia cratita deoparte, se pun stafidele si pesmetul, se amesteca si se lasa la racit. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu galbenusurile si compozitia de mac racita.

2. Aluatul: Se incalzeste laptele si se dizolva drojdia, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pentru aluat, rezultand un aluat fin si omogen, care se imparte in doua.

3. Intr-o tava pregatita cu hartie de copt se intinde o parte din aluat, se pune umplutura, apoi foaia a doua. Coacem prajitura la 180 grade.


Retete similare